Inspirace

Svět českého vzdělávání je povzbudivě živý a kreativní. Existuje celá řada projektů a aktivit, které pomáhají na lokální i celostátní úrovni. Přinášíme tipy na ty nejzajímavější z nich.
ZAPOJME VŠECHNY. Tipy ze všech stran

ZAPOJME VŠECHNY. Tipy ze všech stran

Svět českého vzdělávání je povzbudivě činorodý, živý a kreativní. Existuje celá řada projektů a aktivit, které pomáhají na lokální i celostátní úrovni. Oslovili jsme odborníky a kolegy, kteří se spolu s námi podílejí na kampani Měníme osnovy, aby nám dali tipy na projekty, které přispívají k tomu, aby každý žák mohl ve škole zažít úspěch.

Future ON! Návod na vaši budoucnost v digitální džungli

Future ON! Návod na vaši budoucnost v digitální džungli

Lidstvo si během pouhého čtvrtstoletí přivodilo něco epochálně jedinečného – z člověka žijícího ve fyzické realitě se najednou stal sběrač a lovec digitální džungle. Džungle, ve které funkci šelem zastupují místo vrcholových predátorů živočišné říše algoritmy. A do tohoto světa se rodí další a další generace lidí tak trochu jiného druhu. V knize Future ON! najdete návod na budoucnost v proměnlivé realitě.

MĚNÍME OSNOVY. Tipy ze všech stran

MĚNÍME OSNOVY. Tipy ze všech stran

Svět českého vzdělávání je povzbudivě činorodý, živý a kreativní. Existuje celá řada projektů a aktivit, které pomáhají na lokální i celostátní úrovni. Skutečná změna musí přijít kombinací systémových změn a činorodé energie odspoda, dobře pojmenovaných výzev každodennosti a jejich kreativním řešením. Oslovili jsme odborníky a kolegy, kteří se spolu s námi podílejí na kampani Měníme osnovy, aby nám dali tipy na jedinečné vzdělávací projekty, bez jejichž nasazení a přispění se české vzdělávání neobejde.